On the blogg again - hehe - I'm back :-)

Plutselig e eg tilbake :-)  Må nok bli litt flinkere her inne, for eg har jo endel å formidle, eller fortelle om.

Men det som fikk meg hit i dag var en video som Norges Parkinsonforbund har publisert.

Den heter Bry Deg - Vær et medmenneske

Den ligger på youtube  https://youtu.be/tWBp-c4bT40

Hun som snakker heter Vibeke Sørensen. Hun fikk parkinson som 35-åring. Hun har spilt sitt eget show: "Vibeke og Mr. Parkinson, men stiletthælene mine får du aldri", hvor målet var å øke oppmerksomheten rundt at parkinson ikke er en "gammelmannssykdom". 

Det er et sterkt budskap Vibeke Sørensen her formidler i denne korte videoen. Hun snakker til deg. Hun sier BRY DEG, VÆR ET MEDMENNESKE.

Jeg beundrer de som tør å være så åpen om diagnosen som Vibeke Sørensen som har valgt scenen som arena. Jeg har selv valgt åpenhet fra første dag, men på et annet plan. Jeg har valgt å fortelle at jeg har fått diagnosen i lokalmiljø og rundtom, og på blogg. Samtidig har jeg valgt en viss form for anonymitet i bloggverden.

Åpenhet er en form for terapi. Man unngår spekulasjoner, man kan fremdeles være seg selv og ikke "henne med Parkinson". Jeg er jo meg! Samme som jeg bestandig har vært, bare at jeg nå har fått noe som begrenser meg......

Tiltross for min åpenhet, opplever jeg at folk rundt meg nå spør familien om hvordan JEG har det.... Og det er ett av mine poeng med å referere til videoen til Vibeke Sørensen; spør meg! Jeg er istand til å snakke selv. 

Og spør du, - ja da får du også svar! 

#parkinson #åpenhet #brydeg

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Vibeke

Vibeke

53, Ibestad

I januar 2014 fikk jeg diagnosen Parkinsons sykdom. Jeg er såkalt ung for diagnosen, litt utenfor normalfordelingen. Vet ikke helt hva jeg føler, så jeg tenkte å skrive litt blogg. Skriver om hvordan jeg opplever sykdommen, og hvordan jeg lever med sykdommen. Kanskje noen har lyst å lese? Kanskje noen i samme situasjon kan få litt hjelp? Kanskje du bare lurer på hvordan jeg har det?

Kategorier

Arkiv

hits