hits

Jeg kjenner jeg blir arg.....!!!

Jeg satt og leste en reportasje på NRK.no om en pasient som skulle dra hjem fra legebesøk. Men han ble stående ute i kulden i to timer og ble nedkjølt. Det er bra det settes fokus på urimelige saker, såsom dette med ventetid og det faktisk er Pasientreiser som har ansvaret.

Dette var da ikke noe å bli arg for......?

Nei ikke saken i seg selv, men.....

Reportasjen forteller det at pasienten har Parkinson sykdom (PD). Og videre beskrives Parkinson sllik: " Pasienter med PD har vansker med å styre kroppen, og kan ha kognitiv svikt. Sykdommen kan derfor sammenlignes med en mild form for demens"

Det er da jeg blir provosert Jeg har hatt Parkinson i 4 år. Er jeg dement?

NEI!!!!

Hvorfor skal NRK som en seriøs mediaformidler hevde dette, og sette alle P pasienter i bås?? Stigmatisering heter det og er absolutt urettferdig...

Jeg har fått vite at det finnes ulike varianter av Parkinson. Og det bekreftes av at det ikke finnes to sykdomsforløp som er like, ingen kan spå fremover!

Opp gjennom tidene har det vært en såkalt gammelmannssykdom. Og at noen gamle menn med P har fått utviklet demens er vel ikke så usannsynlig. Men kommer det av sykdommen eller bare tilfeldigheter??

Men mønsteret har endret seg. Parkinson rammer alle aldre, både kvinner og menn. Og med ulik styrke. En variant PD er også  arvelig. Og sykdommen har mange ansikter. Og mange reaksjoner på medisin, her kan nevnes on/off, frysing av bevegelser bare for å nevne andre mulig forklaringer i saken nevnt ovenfor. 

Derfor blir jeg arg!! Å si at PD er en mild form for demens, er over alle støvelskaft i mitt hode!!!!!

Og til NRK vil jeg si: skjerp dere!! Gjør bedre research neste gang!!

#symptomer #parkinson #demens #media #nrk

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Vibeke

Vibeke

54, Ibestad

I januar 2014 fikk jeg diagnosen Parkinsons sykdom. Jeg er såkalt ung for diagnosen, litt utenfor normalfordelingen. Vet ikke helt hva jeg føler, så jeg tenkte å skrive litt blogg. Skriver om hvordan jeg opplever sykdommen, og hvordan jeg lever med sykdommen. Kanskje noen har lyst å lese? Kanskje noen i samme situasjon kan få litt hjelp? Kanskje du bare lurer på hvordan jeg har det?

Kategorier

Arkiv